Dyslexie?

Ondanks je harde werken, blijf je het lezen en schrijven moeilijk vinden. Je maakt steeds dezelfde fouten en snapt niet waarom. Dat is frustrerend. Misschien is er sprake van dyslexie?

Dyslexie Screening Test

Bij Boost kan ik binnen een uur zien of je een risico op dyslexie hebt of niet. Ik neem de Dyslexie Screening Test (DST) af. Na de test schrijf ik hier een verslag van die wordt besproken tijdens het adviesgesprek. Dit verslag kan het vervolg van het dyslexietraject vergemakkelijken.

afbeelding dyslexie

Sommigen dyslexie-instituten willen dat je eerst een half jaar aan de lees- en spellingsmoeilijkheden hebt gewerkt voordat zij een dyslexieonderzoek beginnen. Uiteraard is dit ook mogelijk binnen Boost.
In 2014 heb ik de post HBO-opleiding 'Dyslexie: herkenning, onderzoek en behandeling' met succes afgerond. Ik kan beginnende lees- en spellingsproblemen bij kinderen en lichte dyslexie bij kinderen en volwassenen herkennen en behandelen. Verder weet ik wanneer ik moet doorverwijzen naar de specialistische dyslexiezorg en kan ik ouders en leerkrachten hierin bijstaan.

Middels de methode Taal in Blokjes werk ik aan moeilijkheden in het schrijven en lezen. Deze methode wordt vaak ingezet als voortraject voor een doorverwijzing naar de specialistische dyslexiezorg. Preventief wordt Taal in Blokjes steeds meer in de klas naast de reguliere taalmethode gebruikt. Meer informatie hierover: www.taalinblokjes.nl.

Ga voor een boost

Maak direct een afspraak
to top button
nl_NLDutch
nl_NLDutch