Beelddenken

Ik leer anders

Veel kinderen denken in beelden in plaats van in woorden. Deze kinderen hebben een speciale gave, het zijn beelddenkers! Als beelddenker ben je vaak heel creatief, denk je snel en heb je maar één woord nodig en er verschijnen allerlei mooie plaatjes en ideeën in je hoofd. Veel beelddenkers worden later architect, ICT-er, ontwerper, kunstenaar, muzikant, aannemer.

Ongeveer 5% van de mensen denkt in beelden. In een klas is dat al gauw 1 of 2 leerlingen!

Het onderwijs sluit niet aan bij alle denkwijzen. De meerderheid van de mensen leert auditief (via het gehoor). Een kleine groep leert visueel. Sinds februari 2018 ben ik gecertificeerd beelddenkcoach en help ik kinderen met de leermethode 'Ik leer anders'.

Tijdens de training 'Ik leer anders' leer je de lesstof zelf te vertalen naar woordbeelden. Zodat het wél binnen jouw informatiesysteem past. Van abstracte begrippen maken we als het ware een foto die een mooi, vast plekje in jouw hoofd krijgt. Je krijgt weer grip op het opslaan, verwerken en onthouden van de leerstof. Bij toetsen kun je de informatie makkelijk terug vinden in je geheugen. Deze visuele manier van denken zul je je leven lang gebruiken.

Ga voor een boost

Maak direct een afspraak
to top button
nl_NLDutch
nl_NLDutch